17 Aralık 2013 Salı

Saglıklı cilt icin dokuz öneri

Soğuk hava şartlarında vücudumuzun tepkisel mekanizması ısı kaybını önlemek için, deri yüzeyindeki kan damarlarının çapları azaltarak, vücut yüzeyinde kan dolaşımını azaltır ve ciltte soyulma ve kurumaya neden olur. Dolayısıyla cildimizin koruma fonksiyonu bozularak, cilt daha fazla özen ve bakıma ihtiyaç duyar.

HER YAŞA UYGUN BAKIM

Havadaki nem oranının azalması ve soğuk iklim şartlarından dolayı, özellikle ileri yaşlarda derinin nem ve yağ oranı azalarak cilt kuruluğu başlar. Derimizin önemli görevi olan ve vücudumuzu çevresel faktörlerden koruyan cilt, yıpranmış ve hasar görmüş stratum korneum (cildimizin en üst katmanı) işlevini yapamadığı için alerjenler ve tahriş edici maddeler (deterjan ve kimyasal etkenler) kolaylıkla olumsuz etkileri ile cilt tahrişi, alerjisi ve ekzemaya sebep olabilir.  Kış mevsiminde el, yüz, ayak ve vücut derisi için, özellikle ileri yaşlarda, çocuklarda ve hassas cildi olanlarda uygun bakım yapılması gerekebileceğini vurgulayan Acıbadem Kocaeli Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Arda Eminzade, sağlıklı bir cilt için önerilerde bulundu.

Kanserden kurtulmanın altın kuralları

Sigara içmemek Kanserden ölümlerin yüzde 30’undan, akciğer kanseri vakalarının yüzde 87’sinden sigarasorumludur. Ayrıca sigara; ağız, gırtlak, yemek borusu, karaciğer, pankreas, mide, böbrek, idrar kesesi kanserine de yol açmaktadır. İçinde 100’e yakın kansere yol açan madde içeren bu sigaradan uzak durmak kanserden koruyucu önlemler arasındadır. 
Alkol almamak Alkol ağız, boğaz, gırtlak, yemek borusu, karaciğer, kalın bağırsak, pankreas ve meme kanserinin bilinen sebeplerindendir. Özellikle sigara ile beraber alkol almak kanser riskini oldukça artırmaktadır. 
Radyasyondan uzak

Hangi gıda kaç kalori

Beslenmenize dikkat ediyorsanız ya da yediğiniz besinlerin kalorilerini merak ediyorsanız bu haber tam size göre. İşte sürekli yediğimiz yiyeceklerin kalori miktarları... Tahıllar 
1 dilim beyaz ekmek 28 gr - 90 cal 
1 dilim kepekli ekmek 28 gr - 60 cal 
1 dilim kızarmış ekmek 15 gr - 35 cal 
1 adet kruasan 200 gr - 200 cal 
Bisküvi 100 gr - 470 cal 

Egzersız yapmak bunamayı önlüyor

Araştırmalar, bunama sorunu yaşayan insanların egzersiz yapmalarının düşünme becerilerini ve gündelik yaşamlarını olumlu yönde etkilediğini ortaya koydu.
Sağlık alanında faaliyet yürüten yürüten bağımsız araştırma kurumu The Cochrane Collaboration tarafından yapılan araştırmaya, evde veya ev dışı merkezlerde bulunan 300’den fazla kişi katıldı ve bu kişilerin sistemi bir şekilde egzersiz yapmaları sağlandı.
Buna göre egzersiz,