20 Kasım 2013 Çarşamba

günde üç litre su icerek bakın ne hale geldi

Su mucizesi İngiltere'de yaşandı. İngiliz Daily Mail gazetesinin muhabiri Sarah Smith, sıra dışı bir olaya imza attı. Uzun süre baş ağrısı ve sindirim problemi yaşayan Smith'e doktorlar günde 3 litre su içmesini tavsiye etti. Smith, su içmeye başlamadan önce yüzünün fotoğrafını çekti.
4 hafta sonra da tekrar yüzünü fotoğrafladı. Smith aradaki fark için, "42 yaşındayım. Ama 4 hafta önce 52 yaşında gibiyim. Hem cildim gençleşti hem de şikayetlerimden kurtuldum" dedi.

KENDİSİ DE İNANAMADI
Ağız çevresindeki ve göz altındaki kırışıklıklardan kurtulan Smith, yüzünün pürüzsüz olmasına da hayret ettiğini belirtti. Smith, yaşadığı değişikliği şöyle anlattı: "Dudaklarım bile buruş buruş görünüyordu. Gözaltı torbalarım gitti. Cildim daha gergin ve canlı görünüyor. Kilo verdim, belim inceldi. Su içmeye devam edeceğim."

soguk havalarda alınacak tedbirler

Bademcik iltihabı ve farenjit, kış aylarında öteki aylara göre daha sık karşılaşılan hastalıklar olarak öne çıkıyor

Bulaşıcı olabilen ve kalabalık ortamlarda fazla zaman geçirenlerin risk grubunda olduğu bu hastalıklar, vücudun bağışıklık sisteminde güçsüzlüğe neden olarak kişinin sağlığını tehdit ediyor. Doğru teşhis ve tedaviyle bu hastalıkların kolayca etkisiz hale getirilebileceğini ifade eden Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Suat Turgut, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.


Bademcik iltihabı nedir?

Bademcik tıbbi adıyla tonsil, ağız içinde solunum yolunun başlangıcında bulunan, her iki tarafta birer tane yer alan, vücudun savunma sistemine ait organlardır. Bu organlar, mikropların (bakteri ve virüsler) ilk olarak tutulduğu yerdir. Vücut direncinin düşmesi durumunda bademcik (tonsil) tarafından tutulan mikroplar, bu organ tarafından yok edilemez ve organı hasta eder.

dinamik kader statik kader

"İşte bu dönemler! Biz bunu insanlar arasında döndürür dururuz."
Kur'an bunu söylerken ilahi bir yasaya işaret ediyor. Tarihin ve toplumbilimin yasası bu. Tüm yasalar Kur'an'da Allah'a nisbet edilir. Ayette alt-üst oluşların, dönemlerin toplumlar arasında nöbet değiştirmesinin Allah'a nisbet edilmesinin hikmeti de bu.
Elbet bununla Allah'ın zamana müdahil olduğu gerçeğini göz ardı ediyor değiliz. Allah'ın zamana müdahalesi iki türlüdür: Statik müdahale, dinamik müdahale.
Statik müdahale: İradesiz varlıklar için tabi kıldığı statik ve sabit yasalardır. Bunlar değişmez ve değiştirilemez. İradesiz varlıklar bu yasalar çerçevesinde deveran ederler.