29 Aralık 2013 Pazar

Pskolojik rahatlama için sanatla ilgilen

Her rahatsızlığımızın, hastalığımızın doğal sonucu olarak vücudumuz ve ruhumuz zarar görür. Fiziksel hasarlara yol açan hastalıklarımız ne kadar ilgi ve tedavi gerektiriyorsa ruhsal hasara yol açan psikolojik hastalıklarımızda aynı özeni ve tedaviyi gerektirir.

Tedavi olmak istememizin sebebi tabi ki iyileşmek, kendimizi iyi hissetmek, fiziken ve ruhen sağlıklı olmaktır. Kendimizi iyi hissetmek için illa doktor yardımını beklemeye gerek yok. Hayat bizim hayatımız olduğu için en başta biz kendimiz kendi sağlığımız için bir şeyler yapmaya başlamalıyız.

Cilt tiplerine göre ideal cilt bakımı nasıl olmalı?

Cildiniz en değerli giysinizdir sloganını çok seviyorum. Cildimize iyi bakmak, onu dış etkenlerden, mevsim değişikliklerinden ve yaşlanmanın olumsuz etkilerinden korumak bizim sorumluluğumuzdadır. Cilt bakımı önemlidir ve herkes tarafından önemsenmelidir. Zaman zaman kozmetik ve bakım ürünlerinin yüksek fiyatlarından dolayı ihmal ettiğimiz cilt bakımını doğru bilgilerin ışığında çok da büyük bedeller ödemeden gerçekleştirebiliriz. Nasıl mı? Bu makalemde günlük cilt bakımı ve cilt bakımının cilt tiplerine göre nelere ihtiyaç duyduğunu anlatacağım.

Öncelikle temel bir cilt bakımında neler yapmamız gerektiğini hatırlayarak başlayalım.
Temizleme
Arındırma
Nemlendirme
Özellikle büyük metropollerde yaşayan kişiler, makyaj yapmasalar dahi, gün boyu çeşitli toksinlere maruz kalırlar.