18 Kasım 2013 Pazartesi

ümmül kitab nedir


ÜMMÜL KİTAB Nedir?

Bazıları “diline dolamışsın bir Ümmül Kitap sözü bu nedir, nereden duydun” diye soruyor. Bu benim uydurduğum bir sıfat ya da tanımlama değil haşa. Tüm Vahiylerde:

Ümmül Kitab

Levh-i Mahfuz

Kitabun Markum

Kitabun Meknun

El-Kitab

Ayatullah

Gibi tanımlamalar ile isimlendirilen, Allah’ın bu evrene, insana, olaylara dair KETEBE ettiği, içinde zamanlar mekanlar koordinatlar üstü HAK olan her şeyin ve tüm BATILLARIN apaçık tanımlandığı, diğer adı ile ed-Din ya da Dinillah ya da Din el-Qayyıme ( Dosdoğru din ) denilen, Adem formuna geçirilmiş insanlığa yaratılışından itibaren kodlanmış olan ( fıtratAllah) yani onu “okuması” için FUAD-BASAR-SEM’A= KALB verilmiş olan, bütün varlığın ve olayların referans değerler sistemidir.

” Allah’ın kelimeleri, adalet bakımından da doğruluk bakımından da tastamamdır, onları tebdil edebilecek olan yoktur”, ” Allah’ın kelimeleri, yedi deniz mürekkep olsa bir yedi deniz daha ona katılsa, bütün ağaçlar kalem olsa yazmakla tükenmez” demek bu demektir.

saglıklı bebege sahib olmak için 10 altın öneriler

ilk birincigünden  başlayarak doğuma kadar olan zaman zarfında içinde rutin kontrollerinizi yaptırır ve sağlığınıza dikkat ederseniz bebeğinizi kucağınıza huzur ve mutluluklar  içinde alabilirsiniz. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Melih Atahan Güven, sağlıklı bir doğum gerçekleştirebilmek için birinci günden  dokuzuncu  aya kadar uygulayabileceğiniz 10 öneride bulundu.